Aanvraag vergunning Achterhoeks biogas

Biogasvereniging Achterhoek legt volgende week de concept vergunning voor de biogasinstallatie met digestaatverwerking ter inzage bij provincie Gelderland. Dat meldt de biogasvereniging.

De installatie gaat op jaarbasis ongeveer 8 miljoen kubieke meter aardgas vervangen van in totaal vijfduizend huishoudens, bij een verbruik van 1.600 kubieke meter gemiddeld per huishouden.

Twee varianten

De concept vergunning geeft ruimte voor twee investeringsvarianten: warmtekrachtkoppeling en groen gas. Het biogas kan via gasmotoren worden omgezet in elektriciteit en warmte. De keuze kan ook vallen op reiniging en opwerking van biogas tot aardgaskwaliteit voor levering aan het aardgasnet.

De groen gasvariant is op dit moment het meest waarschijnlijk, gezien de tarieven in de markt en de ontwikkeling van vloeibaar gas als vervanger van diesel in de transportsector.

Gemeente Oude IJsselstreek wees in 2011 een plek toe op bedrijventerrein Hofskamp Oost in Varsseveld.

Rendabele productie

Biogasvereniging Achterhoek is een collectief van 117 agrarische ondernemers. De vereniging is vanaf 2005 actief op zoek naar mogelijkheden voor een rendabele biogasproductie in de Achterhoek.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer