Geslaagde dag LTO Noord Utrecht

De jaarlijkse ledendag LTO Noord Utrecht op vrijdag 8 februari kende een afwisselend programma en leverde vooral blije gezichten op. Het betoog van hoogleraar Louise Fresco over het thema 'Voedsel in tijden van schaarste en overvloed' werd warm ontvangen.

Fresco noemde de agrarische sector de meest succesvolle. Dankzij de boeren is de honger in de wereld vrijwel uitgebannen. De vraag van nu is waar, hoeveel en voor wie we eigenlijk produceren.

Ook stelde ze dat er voor het eerst brede maatschappelijke aandacht is voor waar ons voedsel vandaan komt en of het wel veilig en gezond is.

'Dat stelt ons voor dilemma’s en keuzes maken is noodzakelijk. We moeten er daarbij van doordrongen zijn dat er geen perfecte oplossingen bestaan', gaf Fresco aan.

Dialoog

In de paneldiscussie tussen LTO Noord-voorzitter Siem Jan Schenk, gedeputeerde Bart Krol van provincie Utrecht en Fresco bevestigde Schenk dat er nog te weinig dialoog is tussen LTO Noord en de maatschappij.

Schenk wees er daarbij op dat de land- en tuinbouw niet alleen te maken heeft met rationele zaken als efficiency, kostprijs en opbrengst, maar ook met zaken als de leefbaarheid van het platteland.

Fresco bevestigde dat je het in discussies vaak niet wint op feiten, maar op emotie.

Groei

Gedeputeerde Krol bevestigde de waarde van de landbouw en stelde dat de groei van de sector in provincie Utrecht van groot belang is. Daaraan zijn echter wel voorwaarden op het gebied van duurzaamheid verbonden.

Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Oost/West

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer