Frieslanden samen in landbouwproblematiek

De drie Frieslanden willen serieus aansturen op een samenwerking op het vlak van landbouw. De Friese landsdelen willen grensoverschrijdend te werk gaan en de problemen in hun regio onder de aandacht brengen in Brussel.

Naast onze eigen provincie hebben ook het Duitse Noord- en Oost-Friesland een vergelijkbare landbouwproblematiek.

Dat werd duidelijk tijdens de 56ste Boerenbijeenkomst van de drie Frieslanden afgelopen weekeinde op verschillende locaties in Friesland en Flevoland.

Gemeenschappelijke problematiek

Gedeputeerde Johannes Kramer sprak in zijn welkomswoord van een gemeenschappelijke problematiek ten aanzien van mestwetgeving, duurzaam energiebeleid, weidevogelbeleid en de aanpak van ganzenoverlast.

De wens om te komen tot een grensoverschrijdend gezamenlijke Europese aanpak vanuit de drie Frieslanden werd ook door Thormählen en Cordes, de Duitse leidsmannen van Noord- en Oost-Friesland benadrukt.

Saamhorigheid

Er wordt serieus gedacht aan het gezamenlijk optrekken richting Brussel. Sjoerd van der Schaar, de landbouwvertegenwoordiger in de Fryske Rie, de organiserende instantie, sprak van een ‘nooit eerder vertoonde saamhorigheid op dit vlak’.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 8°
    20 %
Meer weer