Boerderij in de kijker wint prijs

De Aanmoedigingsprijs voor de Utrechtse land- en tuinbouw gaat dit jaar naar de vereniging Boerderij in de kijker.

Wim Westeneng, voorzitter van de vereniging, ontving vandaag de prijs uit handen van gedeputeerde Bart Krol tijdens de Dag van LTO Noord Utrecht..

Visitekaartje

'De agrarische ondernemers die deelnemen aan Boerderij in de kijker vormen samen een uniek visitekaartje voor de Utrechtse land- en tuinbouw' . Zo roemde gedeputeerde Bart Krol de vereniging van zo’n 38 educatieboerderijen in Utrecht.

Volgens Krol lopen deze ondernemers voorop en treden zij buiten de gebaande paden. Met elkaar hebben deze ondernemers als doelstelling de toegankelijkheid van het platteland te vergroten voor schoolkinderen van 6 tot 10 jaar. Dat wordt bereikt door kwalitatief hoogwaardige boerderijlessen aan te bieden aan basisscholen in de provincie Utrecht.

Paradijsvogels

De Aanmoedigingsprijs voor de Utrechtse land- en tuinbouw wordt ieder jaar uitgereikt op de Dag van LTO Noord provincie Utrecht. Dit jaar was LTO Noord op zoek naar ‘paradijsvogels’: ondernemers die opvallen door hun ondernemerschap, samenwerking, vernieuwing of communicatie.

De vereniging Boerderij in de kijker ontvangt een geldprijs van 2.500 euro, ter beschikking gesteld door de Stichting Utrechts Landbouwsteunfond.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 4°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    40 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    50 %
Meer weer