Akkoord maatregelen Boetelerveld

Provincie Overijssel, waterschap Groot Salland, Landschap Overijssel, OPG, gemeenten Raalte en Hellendoorn en LTO Salland zijn het eens over een pakket maatregelen ter bescherming en verbetering van het Boetelerveld.

Na lang onderhandelen, flinke meningsverschillen en zelfs een procedure bij de Raad van State is afgelopen maandag een akkoord bereikt. Het ministerie van EZ heeft groen licht gegeven voor het pakket maatregelen.

Het Boetelerveld is een van de 26 Natura 2000-gebieden in Overijssel. Dat betekent dat de daar aanwezige natuur erg kwetsbaar is en extra bescherming behoeft. In Europees verband zijn daar afspraken over gemaakt.

Beheerplan

Provincie Overijssel moest samen met de gebiedspartners een beheerplan opstellen, waarin maatregelen staan ter bescherming van die natuur. Een flinke klus, aangezien de belangen van de verschillende partijen soms ver uiteen lopen.

Maandag is er een pakket maatregelen afgesproken waarmee alle betrokken partijen konden instemmen. Dit pakket is ter goedkeuring voorgelegd aan het ministerie. Dat heeft gisteren goedkeuring gegeven aan dit pakket.

Gedempt

In het Boetelerveld worden sloten en greppels gedempt, evenals enkele gegraven poelen. Daarbij wordt de ondoorlatendheid van de grond ook hersteld, zodat regenwater niet snel wegzakt.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer