LTO: ruimere criteria mestopslag Groningen

LTO Noord Groningen pleit voor ruimere criteria voor mestopslag op een veldkavel in Groningen. Hiermee reageert de organisatie op de herziene provinciale omgevingsverordening.

Gemeenten in Groningen kunnen straks, als Provinciale Staten de provinciale omgevingsverordening goedkeuren, een vergunning verlenen voor mestopslag op een veldkavel als het vanwege geuroverlast onmogelijk is het bassin bij het bedrijf te plaatsen.

LTO Noord Groningen vraagt gedeputeerde William Moorlag om ook het aantal verkeersbewegingen als criterium mee te nemen. Zeven gemeenten in Groningen steunen hen hierin.

Verkeershinder

‘Mestopslag bij een bedrijf kan voor de nodige verkeershinder in de dorpen zorgen. Als er te veel verkeersoverlast is, moet een ondernemer kunnen uitwijken naar een veldkavel indien het landschap dat in de desbetreffende regio kan dragen’, zegt beleidsadviseur Taeke Wahle van LTO Noord

Scholen

Voor akkerbouwer Bert Klok in Bellingwolde is mestopslag bij het bedrijf geen haalbare kaart omdat hij met zijn bedrijf vlak bij onder andere een basis- en vmbo-school zit. Hij wil een bassis aanleggen op een veldkavel, 5 kilometer verderop. ‘Het wordt niet groter dan nodig is, zo’n 1.500 tot 1.800 kuub.’

Provinciale Staten beslissen woensdag over de herziening van de proviniciale omgevingsverordening.

? Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Noord

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer