Rapport antibioticumgebruik rundveebedrijven

De rapportage over het antibioticumgebruik door rundveehouders in 2012 is beschikbaar. De gegevens zijn digitaal op te vragen via www.medirund.nl.

In de rapportage is het antibioticumgebruik vanaf 1 januari 2012 weergegeven. Het landelijk gemiddelde is daarin overal op nul gezet.

Zodra het landelijk gemiddelde – in afstemming met Stichting Diergeneesmiddelenautoriteit (SDa) – is vastgesteld, worden deze in de rapportage opgenomen.

Vergelijken

Als deze gegevens bekend zijn, kan de veehouder het antibioticagebruik van het eigen bedrijf vergelijken met het gemiddelde antibioticagebruik in Nederland.

De rapportage kan ook worden gebruikt om te controleren of de registratie van het antibioticagebruik op het bedrijf goed verloopt.

Corrigeren

Als de gegevens niet kloppen, moeten veehouders zo spoedig mogelijk contact opnemen met hun dierenarts om de gegevens van dit kalenderjaar te corrigeren.

Een correcte registratie is ook van belang omdat diverse kwaliteitssystemen zullen toetsen of bedrijven de actiewaarde van de SDa hebben overschreden.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer