Aigner bekritiseert Deutsche Bank

De Deutsche Bank hoort zich verre te houden van speculatie in agrarische grondstoffen. Die duidelijke boodschap heeft de Duitse minister van Landbouw, Ilse Aigner, naar buiten gebracht.

De grootste bank van Duitsland staat onder kritiek voor haar betrokkenheid bij internationale beleggingen in agrarische grondstoffen. Eerder deze week liet de directie weten daar niet mee te zullen stoppen.

Landbouwminister Aigner reageerde dat dergelijke financiële instellingen volgens haar niets te zoeken hebben op de markten voor agrarische grondstoffen.

Onverantwoord

‘Wie, wetend dat wereldwijd bijna 900 miljoen mensen honger lijden, hier geen grenzen trekt begrijpt er helemaal niets van en handelt onverantwoord’, aldus de bewindsvrouw.

Ze eist dat de Deutsche Bank ‘een duidelijke streep trekt’ tussen verantwoorde investeringen die bijdragen aan de strijd tegen de honger en transacties die prijsschommelingen wereldwijd kunnen versterken.

Aigner liet ook weten dat ze de nieuwe Europese richtlijn voor financiële instellingen MIFID zal steunen. Die schrijft aan de banken een verplichte rapportage voor en stelt grenzen aan de verschillende beleggingen.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer