LTO boos over omleiding landbouwverkeer

Boeren kunnen na afronding van een nieuwe rondweg om Uithoorn geen gebruik meer maken van de provinciale weg. LTO Noord is daar niet blij mee.

‘Boeren moeten straks tientallen kilometers omrijden’, geeft de land- en tuinbouworganisatie aan. Oorzaak daarvan is het nieuwe tracé voor landbouwverkeer dat gemeente Uithoorn bedacht.

Boeren die met hun landbouwvoertuigen vanuit de Haarlemmermeer richting Mijdrecht rijden, kunnen nu nog gebruik maken van de provinciale weg N201 die via een brug over de Amstel leidt.

Rondweg

De werkzaamheden voor een nieuwe provinciale rondweg zijn echter in volle gang.

Als de nieuwe verbinding klaar is, naar verwachting eind 2013, kunnen landbouwvoertuigen daar in het kader van de verkeersveiligheid geen gebruik meer van maken, besloot provincie Noord-Holland al eerder.

Alternatieve route

Gemeente Uithoorn heeft daarom onderzoek gedaan naar een alternatieve route voor landbouwvoertuigen. De keuze is nu gevallen op het tracé Vrouwenakker, een weg die ruim om Uithoorn heen gaat.

Een agrarisch bedrijf uit Amstelveen heeft in een bezwaarschrift al laten weten dan 25 kilometer extra te moeten afleggen.

? Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Oost/West

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer