Wouter Klootwijk op bres voor legbatterij

Televisiemaker en culinair journalist Wouter Klootwijk, onder meer bekend van De Wilde Keuken, breekt op internet een lans voor de Nederlandse legbatterij, die sinds 2012 is verboden.

Wouter+Klootwijk+op+bres+voor+legbatterij
© Foto: avro.cultuurgids.n

Klootwijk reageert op een bericht op de food-website Foodlog.nl dat Europa de import van eieren uit derde landen als Oekraïne, India en Zuid-Amerika niet kan verbieden.

Klootwijk vraagt zich af of het Europese kooiverbod wel zo verstandig was, omdat nu eieren worden geïmporteerd uit landen, waar kippen nog steeds in kooien zitten en wellicht niet zo goed worden behandeld dan destijds in Europa.

Nooit ziek

‘Het is voor kooikippen in landen buiten Europa maar te hopen dat ze het net zo goed hebben als de legkippen in moderne kooisystemen die ook in Nederland zijn afgeschaft’, reageert Klootwijk.

‘Vijf kippen samen in een kooi. Nooit ziek, geen medicijnen, en maar tevreden gaggelen. Zelfs het milieu leed er niet onder’, meent hij.

‘De kooikippen die ik heb ontmoet, hadden het zichtbaar en hoorbaar beter dan de schuurscharrels, met 40.000 bijeen. Legkippen zijn er in Europa eerder op achteruit gegaan dan vooruit. Dat is het kromme.’

Wakker Dier

Klootwijk hekelt ook de acties van organisaties als Wakker Dier, die supermarkten dwingt ‘diervriendelijkere’ producten te kopen. ‘Actievoerende vegetariërs bepalen wat dieren wel en niet prettig of onprettig dienen te vinden en eten met goed gemoed hun eitje.’

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer