Openingssymposium nieuwe pand ULP

Wat is de toekomst van de melkveehouderij: wordt deze naast groter ook groener? Die vraag stond vandaag centraal bij de opening van het nieuwe pand van de Universitaire Landbouwhuisdieren Praktijk (ULP) Westelijke Veenweiden in Harmelen.

Tijdens het symposium werd vooruitgeblikt naar de toekomst waarin het wegvallen van het quotum maar ook de toenemende eisen aan dierwelzijn en diergezondheid invloed zullen hebben op de bedrijfsvoering.

Komt er een maximum aan de bedrijfsomvang of moeten de grote bedrijven uitwijken naar andere delen van Europa? Wordt er gestreefd naar een maximale of een optimale melkproductie en hoe verhoudt zich dat tot de dierwelzijn- en diergezondheidsaspecten van het koppel? Sprekers uit diverse hoek gaven hier hun visie op.

Rundveedierenarts

Speciale aandacht ging uit naar de toekomstige kerntaken van de rundveedierenarts en wat daarbij nodig zal zijn. De sprekers waren onder meer Frank Verhoeven (Boerenverstand), Geart Benedictus (Melkveehouderij), Wim Thus (Rabobank) en Christianne Bruschke (CVO).

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 2°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer