STAP: 'Tuinbouw laat kwaliteit liggen'

De tuinbouwsector staat al 25 jaar met de rug naar consument. De sector moet investeren in kwaliteit om rendabel te worden en te blijven. Dat bleek tijdens het gisteren gehouden AGF-debat in Rotterdam.

STAP%3A+%27Tuinbouw+laat+kwaliteit+liggen%27
© Twan Wiermans

Telers gaan te veel voor productie en vergeten de kwaliteit. Dat vertelde Jan Zegwaard, voorzitter van de STichting versterking Afzetpositie Producenten van glasgroenten in Nederland (STAP), tijdens het debat.

Ook de kwaliteit in de keten moet beter worden bewaakt, meent Zegwaard. 'De consument moet erop vertrouwen dat een Nederlands stuk groente of fruit van goede kwaliteit is.'

Ondergrens

De STAP-voorman vindt dat de kwaliteitsgrens van Nederlandse groente en fruit drastisch omhoog moet. 'Een groot aantal telers moet een volgende stap maken om meer te produceren op smaak, duurzaamheid, gezondheid en duurzaamheid.'

Zegwaard stelt dat de tuinbouwsector zelf actie moet ondernemen om de goede eigenschappen van groenten en fruit onder de aandacht te brengen. 'We vertellen ons verhaal niet. Als we dat wel doen, kunnen we het gedrag van de consument beïnvloeden.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  7° / 3°
  80 %
 • Donderdag
  9° / 5°
  80 %
 • Vrijdag
  10° / 6°
  20 %
Meer weer