Vertrouwensloket landbouwhuisdieren

Om dierverwaarlozing te voorkomen werkt Vertrouwensloket Landbouwhuisdieren sinds de jaarwisseling intensiever samen met erfbetreders als voerleveranciers en veeartsen en reguliere hulp- en dienstverleners.

Dat gebeurt door gezamenlijk te werken aan preventie, tijdige signalering en het bieden van hulp. Vroegtijdig signaleren van verminderde dierzorg en hulp bieden kan dierverwaarlozing door veehouders helpen voorkomen. Dat geven alle betrokken partijen aan.

Naast preventie en signalering van dierverwaarlozing gaat het intensief begeleiden van veehouders deel uitmaken van de totaalaanpak van het Vertrouwensloket.

Begeleidingstraject

De veehouder achter de dierverwaarlozing wordt geholpen en daarmee ook het dier zelf. Tijdens het begeleidingstraject is aandacht voor dierenwelzijn, het bedrijf en de persoonlijke situatie van de veehouder.

Deze aanpak, met aandacht voor eventuele psychosociale problemen van de veehouder, blijkt volgens het vertrouwensloket succesvol.

Verwaarlozing

Het vertrouwensloket is een initiatief uit de veehouderijsector om het aantal gevallen van verwaarlozing tot een minimum te beperken. Het ministerie van EZ, Productschap Zuivel, Productschap Vee en Vlees financieren het loket.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
Meer weer