'Boeren als waterbeheerders' succesvol

De pilot 'Boeren als waterbeheerders' heeft voor een duidelijk waarneembare trend van meer gewenste soorten planten en dieren gezorgd. Ook was het project op het gebied van samenwerking innovatief en succesvol.

Dat meldt waterschap Amstel, Gooi en Vecht bij de afronding van het project eind december 2012. In de pilot hebben 24 boeren hun sloten vrijwillig en tegen betaling natuurvriendelijk ingericht, met als doelen verbetering van de waterkwaliteit, verruiming van de waterberging en verbetering voor plant en dier.

Verder legden de agrariërs gezamenlijk ongeveer 20 kilometer natuurvriendelijke oevers aan. Deze zullen ze ook onderhouden.

Gebiedskennis
Voorzitter Henk-Jan Soede van Agrarische Natuur- en Landschapsvereniging Vechtvallei vindt dat de samenwerking erg goed was en dat de gebiedskennis van de Agrarische Natuurverenigingen goed benut is.

De pilot was een initiatief van ANLV Vechtvallei en het waterschap. Het geld voor dit project kwam onder ander uit de innovatieregeling Kaderrichtlijn Water van het Rijk.

Uit de pilot blijkt dat er bij de agrariërs genoeg belangstelling bestaat om een bijdrage te leveren aan de doelstellingen van het waterschap voor betere waterkwaliteit en ecologie. Het waterschap kijkt nu hoe de resultaten en werkwijze van dit project zijn te vertalen naar andere gebieden.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer