FrieslandCampina+sluit+fabriek+Hongarije
© Nieuwe Oogst

FrieslandCampina sluit fabriek Hongarije

FrieslandCampina Hongarije gaat reorganiseren. Het voornemen is om de productielocatie in Debrecen te sluiten en de productie van een aantal producten te verplaatsen naar de productielocatie in Mateszalka.

FrieslandCampina is in gesprek met een derde partij over de overname van de locatie in Debrecen.

De logistieke activiteiten van Debrecen worden ondergebracht in het hoofddistributiecentrum van FrieslandCampina in Boedapest. Alle overige administratieve functies zullen in de loop van 2014 worden geconsolideerd in het hoofdkantoor in Boedapest.

Alternatieven

FrieslandCampina onderzoekt alternatieven om de sociale gevolgen van deze reorganisatie tot een minimum te beperken. Met een andere zuivelonderneming is een Letter of Intent (LOI) gesloten voor de verkoop van de productielocatie in Debrecen.

Als er een definitieve verkoopovereenkomst wordt gesloten, dan zal de fabriek operationeel blijven en op contractbasis ook zuivelproducten voor FrieslandCampina kunnen produceren.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  15° / 10°
  70 %
 • Woensdag
  17° / 6°
  20 %
 • Donderdag
  17° / 6°
  70 %
Meer weer