Erik Stegink schaalt PiPaPorc-vlees op

Varkenshouder Erik Stegink uit Bathmen wil zijn productie van het zogenoemde PiPaPorc-vlees volgend jaar opschalen.

Erik+Stegink+schaalt+PiPaPorc%2Dvlees+op
©

Stegink meldt dit terugkijkend op een succesvol 2012. Dit jaar startte de varkenshouder met PiPaPorc. Het varkensvlees is afkomstig van varkens die grotendeels buiten leven en speciaal voer krijgen met kruiden en aroma’s.

Steginks doelstelling is om van PiPaPorc het beste varkensvlees van Nederland te maken. De Bathmenaar wordt hierin gesterkt nu onderzoeksinstituut Rikilt, van Wageningen UR, in een onderzoek heeft aangetoond dat het vlees aantoonbaar onderscheidend is.

Aroma

‘PiPaPorc Kruiden heeft volgens Rikilt een duidelijk onderscheidend aromaprofiel waarbij de beleving van chocolade, fruitige en aardbei-achtige aroma vele malen groter is dan van andere monsters’, aldus Stegink.

Mede door de aangepaste voeding van de varkens heeft het PiPaPorc-vlees volgens Rikilt aantoonbaar 73 procent meer omega-3 vetzuren ten opzichte van alle andere aangeboden vleessoorten.

Testen

Rikilt testte het vlees in het kader van het project ‘RIKILT zoekt boer’. Doel van dit project is om na te gaan of op basis van relatief eenvoudige technieken aan het vlees te meten is of vlees al dan niet biologisch of als scharrelvariant is geproduceerd.

De definitieve resultaten volgen komend jaar.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 2°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer