Vijftigste 100-tonner bij Knoef-Hendriksen

De zwartbonte Big Clara 120 heeft zich als vijftigste honderdtonner in het succesrijtje van familie Knoef-Hendriksen uit Geesteren geplaatst. Een internationale topprestatie voor de negenjarige zwartbonte koe en melkveehouder Jos Knoef en zijn familie.

Vijftigste+100%2Dtonner+bij+Knoef%2DHendriksen
© eigen foto

Big Clara 120, een Hunterdochter uit Clara 115, heeft tijdens de officiële monstername van vrijdagavond 21 december en zaterdagochtend 22 december de productiegrens van 100.000 kilogram melk overschreden. Een prestatie die haar moeder Clara 115 eerder dit jaar behaalde.

Daarmee is Clara 120 de vijftigste honderdtonner op het bedrijf van Jos en Ingrid Knoef-Hendriksen. De eerste koe die het predicaat van honderdtonner op hun bedrijf haalde, was Joppie 155. Zij deed dit op 9 januari 1997, nu bijna vijftien jaar geleden.

Sunny Boy

Het overgrote deel van hun honderdtonners heeft een CRV-stier als vader (46 van de 50). Nederlands bekendste stier, Sunny Boy, is met acht dochters meteen ook de meest voorkomende stiervader.

Familie Knoef is in Nederland een symbool voor levensproductie en duurzaamheid. In december 2011 werd de familie op de HHH-show in Zwolle al uitgeroepen tot fokker van het jaar. Het geheim: volop aandacht voor de koeien en consequent zijn in de fokkerij en de keuzes die hierin worden gemaakt.

Honderdtonners

Nederland heeft in totaal al meer dan 23.000 koeien die de productie van honderd ton melk hebben overschreden in hun carrière, meer dan 1.700 van hen produceerden ook al meer dan tien ton vet en eiwit.

Familie Knoef-Hendriksen uit Geesteren is met voorsprong het bedrijf met de meeste honderd- en tientonners in Nederland.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer