Besmet pluimveebedrijf in Duitsland

De Chief Veterinary Officer van Duitsland heeft meegedeeld dat bij een pluimveebedrijf met ongeveer 300 ganzen en 1200 leghennen in Tangstedt een besmetting met aviaire influenza is vastgesteld.

Eind deze week heeft het Friedrich Löffler Institut, het nationale Duitse referentielaboratorium, de besmetting bevestigd. Daarbij is vastgesteld dat het om laag pathogene aviaire influenza van het type H5N3 gaat.

De besmetting is aan het licht gekomen via een routinematige controle op AI. Het aanwezige pluimvee vertoonde geen klinische verschijnselen van een ziekte.

Alle pluimvee op het bedrijf is inmiddels geruimd. De Duitse autoriteiten hebben een beperkingsgebied ingesteld met een straal van 1 kilometer rondom het besmette bedrijf. Tangstedt ligt ongeveer 10 kilometer ten noorden van Hamburg in de Kreis Stormarn in Sleeswijk Holstein.

Hygiënemaatregelen

De NVWA heeft inmiddels een risico-analyse uitgevoerd. Daaruit blijkt dat sinds 1oktober 2012 twee zendingen runderen en drie zendingen paarden uit de Kreis Stormarn naar Nederland zijn gekomen. Er zijn in genoemde periode geen diertransporten uit Nederland naar de Kreis Stormarn gegaan.

Het PPE roept iedereen in de sector op om de komende weken bij contacten met bedrijven in Sleeswijk Holstein extra hygiënemaatregelen te nemen om te voorkomen dat het AI-virus naar Nederland wordt versleept.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer