PT maakt GMO inzichtelijker

Het Productschap Tuinbouw (PT) heeft voor telers van Producentenorganisaties (PO) in een informatieblad samengesteld over de achtergronden en regels van de Europese Gemeenschappelijke Marktordening voor Groente en Fruit (GMO).

Dit is in aanvulling op de circulaire over de GMO, die jaarlijks aan de Producentenorganisaties wordt gezonden. Telers kunnen dit informatieblad en de circulaire op de website van het PT vinden.

De subsidievoorwaarden voor de GMO zijn heel strikt en op de naleving wordt streng toegezien, stelt het PT. Belangrijk is bijvoorbeeld de verplichting het aanbod van groente- en fruitproducten te bundelen en de verkoop van de producten via de PO te laten verlopen. Telers mogen in principe geen (directe) invloed hebben op het afzetmoment, de prijsvorming en afzetvoorwaarden.

Erkend

Het Informatieblad voor de telers geeft de achtergronden en de regels over de betekenis van de GMO voor de telers aan, wanneer een Producentenorganisatie erkend wordt en voorziet in een overzicht van de belangrijkste criteria van de Europese regeling.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer