'Sierteelt moet over grens kijken'

De Nederlandse sierteeltsector moet beter kijken naar wat er buiten de landsgrenzen gebeurt. Dat stelt Timo Huges, algemeen directeur van FloraHolland.

'Nederland Bloemenland heeft wereldwijd een sterke positie. Daarom beschouwen we onszelf soms als de maat van alle dingen. Echter, de wedstrijd wordt niet alleen op het Nederlandse veld gespeeld’, waarschuwde Huges.

De Nederlandse sierteeltsector moet volgens de algemeen directeur inspelen op ontwikkelingen in het buitenland. ‘Niet alleen als het om de productie gaat, ook als het om afzet gaat. En in samenwerking met elkaar. Teler, veiling en handel zijn niet elkaars concurrent.

Concurrenten

'Onze concurrenten zijn de partijen die buiten het Nederlandse systeem opereren op afzetmarkten waar wij ook actief zijn', geeft Huges aan. 'Want waar hun producten staan, is geen plek meer voor de onze.’

Huges wees erop dat hooguit 35 procent van de Europese sierteeltafzet via Nederland verloopt. Door digitalisering kunnen grote internationale telers en eindklanten snel zaken doen zonder tussenkomst van een Nederlandse veiling of exporteur.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer