Geen gesloten waterketen voor Waalblok

Glastuinbouwgebied Waalblok in ’s-Gravenzande krijgt geen gesloten waterketen. Omdat dit financieel niet haalbaar blijkt, is besloten om niet verder te gaan met de tweede fase van het pilotproject.

Dat besluit hebben gemeente Westland, Hoogheemraadschap van Delfland, Coöperatieve Waterzuivering Westland (CWW), provincie Zuid-Holland en LTO Glaskracht genomen.

De economische omstandigheden en daarmee samenhangende stagnatie in de herstructurering en modernisering van de glastuinbouw zijn de belangrijkste oorzaak daarvoor.

Wetgeving uitgesteld

Het eerste deel van het project, het oplossen van het waterbergingsprobleem, is in 2009 reeds gerealiseerd door de verbreding en goede doorstroming van een hoofdwatergang.

Dat geldt ook voor een mogelijke peilstijging in het gebied en de aanleg van een waterbergingskelder onder de nieuw gebouwde kas van firma Vreugdenhil.

Gietwaterzuivering

De tweede fase, het sluiten van de waterketen door onder andere een gietwaterzuivering en een distributienetwerk te bouwen, wordt afgeblazen.

Door de hoge investeringskosten en de economische situatie, achterblijvende herstructurering en modernisering in het gebied is het risico volgens alle betrokken partijen op een onrendabele exploitatie te groot.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer