Plukon neemt Interchicken over

Plukon Food Group neemt Interchicken over. Dat maakte de pluimveeverwerker vanochtend bekend. Interchicken verkoopt zijn kipproducten aan ambachtelijke slagers en supermarkten. Plukon Food Group is eveneens gespecialiseerd in de verkoop van verse voorverpakte producten voor supermarktketens in Noordwest-Europa.

Plukon+neemt+Interchicken+over
© Plukon Food Group

De overname is bij de vakbonden niet negatief ontvangen, maar de FNV zegt bijzondere aandacht te willen voor de werkgelegenheid.

'Wij werken tot nu toe prettig samen met Plukon. Dat bedrijf geeft ook haar medezeggenschapsraden een goede invloed', zegt FNV-bestuurder Jan Verhoeven. 'Toch wil ik meer weten over gevolgen voor de werkgelegenheid. Wij maken ons sterk voor het behoud van arbeidsplaatsen.'

Mooie stap

Bedrijfsmatig gezien noemt hij de overname een mooie stap. 'FNV Bondgenoten staat positief tegenover schaalvergroting in deze sector. Dat maakt overleg en samenwerking tussen bedrijf en bond gemakkelijker. Dat kan op de lange duur meer zekerheid bieden voor de werknemers.'

Met de overname krijgt Plukon ook de productie van kippenvlees met één ster van het Beter Leven kenmerk van de Dierenbescherming in handen. Interchicken produceert deze vleeskuikens In Roemenië.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  40 %
 • Zaterdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer