Derde Ochtenaar vast voor schapendiefstal

De politie heeft vanochtend een derde verdachte aangehouden rond de schapendiefstallen in de Bommelerwaard. De 28-jarige Ochtenaar wordt ook verdacht van diefstal en heling van landbouwvoertuigen.

De diefstal en heling betreft 3 trekkers, een shovel en een grasmaaimachine die de politie dinsdag 23 oktober in beslag nam. In de loods in Dodewaard werden naast deze voertuigen nog meer landbouwvoertuigen en -werktuigen aangetroffen.

De verdachte verklaarde dat hij van die goederen kon aantonen dat ze zijn eigendom waren. De 28-jarige Ochtenaar kon vanochtend inderdaad een deel van de goederen aantonen, maar niet alles. De politie onderzoekt of deze goederen ook van diefstal afkomstig zijn.

Schapen

Van de 354 in beslag genomen schapen, is van 249 de vermoedelijke eigenaar vastgesteld. Omdat de dieren pas terug kunnen naar de eigenaar als voor 100% zeker is van wie ze zijn, laat de teruggave van de schapen nog op zich wachten.

Van de resterende 105 schapen is nog niet bekend of ze van diefstal afkomstig zijn. De recherche onderzoekt dat nog, samen met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer