AGV: meer oog voor landbouw

Provincie Noord-Holland legt de nadruk 'zwaar op natuur' en 'veel minder op recreatie en landschap'. Dat stelt voorzitter Frans Evers van gebiedscommissie Amstel, Gooi en Vechtstreek (AGV) in een brief aan provincie Noord-Holland in reactie op de Groenagenda.

'Een te eenzijdig benadering dreigt. Naast de restant opgave van 1800 hectare Ecologische Hoofdstructuur (EHS), zijn er in onze regio ook andere doelstellingen die om aandacht vragen', geeft Evers aan.

Als voorbeeld noemt de ILG-voorzitter vervolgens de landbouwstructuurversterking. 'Concreet kan dit betekenen dat er soms een slag moet worden gemaakt in de landbouwstructuurversterking ten behoeve van het realiseren van de EHS.'

Integrale benadering

Evers hamert vervolgens op de ‘integrale benadering’. Met deze gezamenlijke aanpak zijn resultaten in het landelijke gebied geboekt. Ook wordt ruim 450 hectare EHS in Amstel, Gooi en Vechtstreek uit ‘externe bronnen’ gefinancierd.

Of de natuur en het beheer daarvan haalbaar en betaalbaar zijn, betwijfelt Evers. 'Een confrontatie van de wel benoemde budgetten met de niet benoemde kosten van de plannen ontbreekt. Daarbij is onduidelijk hoe het beheer adequaat geregeld en betaald wordt.'

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer