Eind reconstructiecommissie Midden-Delfland

Gedeputeerde Han Weber heeft vandaag de stekker getrokken uit Reconstructiecommissie Midden-Delfland. Die gaf op haar beurt op symbolische wijze het stokje door aan de Hof van Delfland Raad.

Dat gebeurde tijdens symposium 'Resultaten uit het verleden, een garantie voor de toekomst?' Antwoord op deze vraag blijkt 'nee' te zijn.

Aandacht en zorg voor het gebied blijft altijd nodig, weet Christiaan van der Kamp, de laatste voorzitter van de Reconstructiecommissie.' Midden-Delfland loopt 10 jaar voor op de rest van Nederland als het gaat om landinrichting. Dat moet je zo houden.'

Verbindingen

Dat kan volgens Weber alleen als je jezelf steeds opnieuw vragen stelt over wat nu precies de kwaliteit van het landschap is en hoe dit te bereiken. 'En verbindingen maakt met de steden, fysiek en mentaal.'

De commissie is in de jaren '70 van de vorige eeuw in het leven geroepen. Doel daarvan was om het landelijk gebied Midden-Delfland te beschermen tegen de oprukkende verstedelijking, uitdijende glastuinbouw en nieuwe infrastructuur.

Impuls

De reconstructie gaf een impuls aan de creativiteit van de boeren, stelde Arie van den Berg, melkveehouder en voormalig voorzitter van de reconstructiecommissie.

'We dachten zelf actief mee, zelfs over vogels, wat we eerst 'soft' vonden. Dat heeft er wel voor gezorgd dat we ook nu nog een voorsprong hebben in denken en doen.'

Kringloopprincipe

'Een groot deel van de boeren werkt bijvoorbeeld duurzaam, volgens het kringloopprincipe. Ook zijn we hier erg creatief in verbreding van de landbouw. Je moet niet stilzitten en afwachten. Klaar is het werk nooit', verzekert Van den Berg.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer