Verkaveling N18 kan van start

Er is een snelle verkaveling nodig om de landbouwstructuur rond de nieuwe N18 te herstellen en verbeteren. Dat blijkt uit een quickscan van het Kadaster in opdracht van LTO Noord, die deze week is gepresenteerd.

De quickscan toont aan dat er 502 hectare aan veldkavels aan de westzijde liggen van boeren die aan de oostkant hun huiskavels hebben. Ruim 295 hectare van de veldkavels van boeren aan de westkant van de N18 liggen oostelijk van het tracé.

In theorie kan dus zo’n 295 hectare tussen westerlingen en oosterlingen worden uitruilen. Dan is er nog 207 hectare grond te weinig aan de oostkant van het tracé. Dat betekent dat er aan de oostkant grond moet worden aangekocht om de ruiling weer in evenwicht te brengen.

Verkocht

Het onderzoek toont aan dat er nu eindelijk kan worden verkaveld. In een eerder stadium gaf Rijkswaterstaat aan niet te kunnen meewerken aan een verkaveling. Dit zou verstorend werken voor de snelheid van aankoop van bedrijven rond het tracé.

Inmiddels is een aantal bedrijven uitgekocht en verplaatst. LTO Noord hoopt dat Rijkswaterstaat de overgebleven grond wil inzetten voor de verkaveling. Ook hoopt LTO dat beide provincies willen meewerken en meebetalen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer