Schippers: mondiale aanpak antibiotica

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid wil aandacht voor de wereldwijde problematiek van antibioticaresistentie. Die oproep deed ze tijdens de opening van een internationale conferentie in Amsterdam over gepast medicijngebruik.

Door onzorgvuldig gebruik van antibiotica bij mensen, maar zeker ook bij dieren, bestaat volgens Schippers in de toekomst het risico dat infectieziekten steeds minder goed zijn te behandelen.

'Antibiotica zijn van groot belang voor het behandelen van infectieziekten, zoals longontstekingen', geeft de bewindsvrouw aan.

MRSA-bacterie

Een bekend voorbeeld van een resistente bacterie is de MRSA-bacterie, die regelmatig de kop opsteekt in Nederlandse zieken- en verpleeghuizen.

'Vandaag de dag worden antibiotica onverantwoord vaak aan mens en dier voorgeschreven. Dat brengt het gevaar met zich mee dat antibiotica niet meer werken, omdat bacteriën resistent worden. Dat is bij een aantal bacteriën nu al het geval', weet de minister.

Wereldwijde actie

Als deze resistentie zich uitbreidt, is het probleem nauwelijks te overzien, stelt Schippers.' Nederland doet al heel veel op dit gebied, maar we kunnen dit niet alleen. Daarom is nu wereldwijde actie nodig.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer