Bloemenbureau Holland in gevaar

De toekomst van Bloemenbureau Holland (BBH) is in gevaar. De private financiering van het bloemenbureau na het wegvallen van de financiering door Productschap Tuinbouw is nog niet rond.

De financiering van BBH via Productschap Tuinbouw eindigt op 31 december 2012. De nieuwe BBH-situatie staat gepland voor 1 januari 2013 en gaat uit van een bijdrage van zowel FloraHolland aanvoerders als van de handel.

De brancheorganisatie voor de groothandel in bloemen en planten VGB diende deze zomer een verzoek in bij bloemenveiling FloraHolland. Daarin staat de vraag om de BBH-bijdrage via de serviceheffing te innen bij alle inkopende handelsbedrijven. Dat is nog niet gelukt.

Consumentenpromotie

FloraHolland hoopt in het belang van consumentenpromotie dat de VGB de inning alsnog op zeer korte termijn voor elkaar krijgt met haar achterban.

De bloemenveiling gaat in ieder geval in gesprek met Productschap Tuinbouw over de consequenties van deze ontwikkeling voor BBH. FloraHolland stelt alles in het werk om, in het belang van haar leden, consumentenpromotie te continueren, geeft de veiling aan.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer