Biggennotering NVV gehandhaafd

Een grote meerderheid van de leden van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) wil de NVV-biggennotering handhaven. Dat bleek gisteravond tijdens de algemene ledenvergadering in Heteren. Een kleine groep varkenshouders ontwikkelt een eigen notering.

Binnen de NVV woedt al maanden een discussie over de biggennotering. Een groep vleesvarkenshouders vindt dat de NVV-notering niet het gemiddelde Nederlandse varken weergeeft.

Volgens dagelijks bestuurslid Theo Duteweerd, ook voorzitter van de noteringscommissie, willen de NVV-leden de huidige notering handhaven, maar moet er wel meer inzicht in komen. 'De leden willen meer transparantie. Leden vragen zich nu af hoe wij weten dat we goed zitten met onze notering.'

Andere notering

Varkenshouder Raymond van de Wetering uit het Brabantse Erp is een van de NVV-leden die tegen de huidige NVV-notering stemde. Samen met een aantal andere varkenshouders is hij bezig een andere notering te ontwikkelen. Van de Wetering wil daar inhoudelijk niets over zeggen.

Sensatie

Ondanks de verschillen van mening binnen de NVV is er volgens Duteweerd geen sprake van 'grote onrust' binnen de varkensvakbond, zoals deze week werd geopperd. 'Dat zijn verhalen die nergens op zijn gebaseerd. Allemaal sensatie.'

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, edities LTO Noord

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer