Titel Kokedei: Heidenskipster Billion Eilee

Het algemeen kampioenschap op de Kokedei in Workum is een prooi geworden voor de winnares bij de jonge koeien, Heidenskipster Billion Eilee (v. J-K-R Bw-Marshall Billion) van maatschap Kuipers in It Heidenskip.

Titel+Kokedei%3A+Heidenskipster+Billion+Eilee
© Fotografie Frans Mulder

Ook de kampioen oudere koeien Heidenskipster Damion Eileen (v. Erbacres Damion) en de kampioen oudere kalveren Heidenskipster Struik Donna (v. Giessen Struik 245) komen uit de stal van Kuipers.

Bedrijfscollectie

De beste bedrijfscollectie was voor maatschap Haytema-Haitsma in Koudum. Caudumer Hinke 165 (v.Zabing) van Haytema-Haitsma sleepte de kampioenstitel vaarzen in de wacht. De maatschap won bovendien de eerste prijs in de rubriek jonge kalveren met Caudumer Hinke 221 (v. Mr Savage).

Kwaliteit heel goed

De kwaliteit van de koeien was heel goed voor een regionale keuring, zegt jurylid Anne Kalsbeek uit Terherne. Kalsbeek beoordeelde samen met Cees Pieter van Burgsteden, Kobus Eppinga en Herre Kuiper zo'n 125 koeien en kalveren. 'De kop was goed, maar vooral in de breedte was de kwaliteit hoog', meldt Kalsbeek.

Ook over het publiek had de veekeuring niets te klagen. Zo'n 500 tot 750 mensen kwamen naar de Merk in Workum toe. 'Het was hartstikke druk.'

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer