New+Holland+naar+meer+persen
© Hendrik Begeman

New Holland naar meer persen

New Holland past bij de rondebalenpersen met wikkelaar een nieuwe techniek toe. In de perskamer krijgt de baal een net of een laag folie. Folie zorgt voor minder zuurstof in de baal.

Bij de persen heeft New Holland flink wat vernieuwingen doorgevoerd, zo werd vorige week duidelijk tijdens een persconferentie in het Belgische Zedelgem. Hier maakt New Holland maaidorsers, persen en veldhakselaars.

Rondebalenpersen

Bij rondebalenpersen heeft New Holland het programma uitgebreid met 3 nieuwe modellen met vaste kamer. Deze zijn toegevoegd aan het bestaande programma.

De 3 nieuwe modellen zijn de RB 125 zonder wikkelaar, de RB 125 Combi en de RB 135 Ultra, beide met wikkelaar. De typenummers geven de baaldiameter weer in centimeters.

Folie in perskamer

De modellen met wikkelaar hebben de mogelijkheid om de balen in de perskamer met een net of met folie te laten binden. Dat geeft minder zuurstof in de baal, omdat bij het verlaten van de perskamer de folie minder rekt dan een netbinding.

Bijkomend voordeel is dat de wikkelaar met minder folie kan volstaan en dat de gebruiker na het openen van de baal de folie en het netmateriaal niet meer hoeft te scheiden.

Grootpakpersen

De Bigbaler grootpakpersen zijn er in 4 modellen, waarbij een logische typeaanduiding is ingevoerd.

Zo produceert de Bigbaler 1290 balen van 120 centimeter breed en 90 centimeter hoog. De andere Bigbaler modellen zijn de 870, de 890 en de 1270.

Weer

 • Donderdag
  8° / 4°
  60 %
 • Vrijdag
  8° / 2°
  10 %
 • Zaterdag
  10° / 4°
  40 %
Meer weer