Boring Westland voldoet aan verwachting

Het eerste aardwarmteproject in het Westland is met succes gestart. Tussen december 2011 en mei 2012 boorde het Duitse DrillTec in opdracht van Green Well Westland naar geothermie in Honselersdijk. Dat meldt bodemonderzoeksbureau T&A Survey.

In 2 aardwarmteputten is naast een productie- ook een injectietest uitgevoerd. Ook is het reservoir getest. De bron heeft in potentie een productiedebiet van bijna 50 liter per seconde, circa 180 kubieke meter per uur, met een temperatuur van 87°C aan het hoofd van de bron.

T&A Survey maakte het ontwerp voor de putten, organiseerde de inkoop en voerde het management en de supervisie over de boringen.

Diepste aardwarmtedoublet

Project van Green Well Westland is met een diepte van meer dan 2600 meter tot nu toe het diepste aardwarmtedoublet van Nederland en de bron heeft het hoogste vermogen.

In Green Well Westland bv zijn 5 glastuinbouwbedrijven verenigd. Zij willen met de aardwarmte het aardgasverbruik van hun kassen van 12 tot 5 miljoen kubieke meter gas per jaar terugbrengen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer