CO2-avond Aalsmeer mager bezocht

Glastuinders en andere genodigden werden gisteravond In de bloemenveiling FloraHolland bijgepraat over de mogelijkheden van duurzame energie en CO2-levering via een centrale leiding. De opkomst was matig, vond de organisatie.

Zo'n 40 aanwezigen luisterden tijdens de bijeenkomst 'Een duurzame Toekomst voor de Greenport Aalsmeer' onder meer naar het verhaal van energiespecialist Rien Braun. Namens organisator Projecten LTO Noord liet hij allerlei regionale energie- en CO2-plannen de revue passeren.

Veel aandacht was er voor de centrale levering van CO2 uit de industrie, via een leiding van Ocap. In het Westland en Oostland ligt zo'n infrastructuur er al. Door de hogere beschikbaar van CO2, bovendien goedkoper, doseren glastuinders daar meer CO2 dan in Aalsmeer.

Enquête
Projecten LTO Noord wilde deze avond tuinders uit de Greenport Aalsmeer interesseren voor zo'n CO2-leiding. Aan het einde van de avond werd hun gevraagd een enquête over energie en CO2 in te vullen. Braun betreurde echter de geringe opkomst.

'Het lijkt er op dat de Aalsmeerse tuinbouw niet op CO2 zit te wachten'.

Overleven

Een andere spreker, honingtomatenteler Jos Looije gevestigd in Primaviera, relativeerde de teleurstelling van de energiespecialist. 'Veel tuinders zijn nu bezig met overleven. Hun hoofd staat niet naar dit soort plannen. Maar die tijd komt wel weer', verwees hij naar het economische tij.

Glastuinders uit de Greenport Aalsmeer die niet aanwezig waren, kunnen de enquête over CO2 en energiebehoefte alsnog invullen via www.checkmarket.nl/gpadeze link.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer