LTO: extra alert op schapendieven

De LTO-vakgroep Schapenhouderij zet alles op alles om de diefstal van schapen tegen te gaan. Slachterijen zijn gevraagd extra alert te zijn, net als regionale politiekorpsen.

Diefstal van schapen is de laatste weken een groeiend probleem. Op zeker 9 plaatsen verdwenen enkele tientallen schapen uit weilanden. Vorige week ging het in het Gelderse Ammerzoden zelfs om ruim 200 stuks. Nadat het hek is opengebroken, zijn de schapen in een grote vrachtwagen geladen en meegenomen. Alles duidt op een professionele aanpak.

'Het is tijd om zo breed mogelijk aandacht te vragen voor dit probleem', zegt voorzitter Nico Verduin van LTO-vakgroep Schapenhouderij.

Oormerken

Het vermoeden bestaat dat de gestolen schapen illegaal de grens overgaan. 'Alle schapen hebben oormerken en zijn dus traceerbaar. Geen slachterij in Nederland die deze schapen accepteert. De vorige week gestolen dieren waren net ontwormd. Hierdoor is het vlees voorlopig niet geschikt om te eten', zegt Verduin.

De vakgroepvoorzitter roept iedereen op om alert te zijn. In elk geval wil de vakgroep voorkomen dat schapenhouders hun dieren meer op stal gaan houden uit vrees voor diefstal.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer