Meer medailles bij wijnkeuring 2012

Het aantal gouden medailles was dit jaar lager dan de afgelopen 2 jaar bij de Nederlandse wijnkeuring. Maar volgens juryvoorzitter Frank Jacobs mag niet de conclusie worden getrokken dat de kwaliteit terugloopt.

Dit jaar behaalden 58 van de 169 ingezonden wijnen een medaille. De score dit jaar was: 1 goud, 24 zilver en 33 brons. Het leeuwendeel van deze wijnen is afkomstig van de minder geslaagde oogstjaren 2010 en 2011. In 2009 verliep het groeiseizoen juist heel voorspoedig.

'Met deze informatie in het achterhoofd ziet de medaillespiegel er ineens heel anders uit', zei Jacobs zondag bij de uitreiking van de medailles in Kasteel Groeneveld in Baarn.

'Het aantal medailles is procentueel zelfs weer gestegen is. Naar ruim 34%', aldus Jacobs. 'We kunnen niet anders stellen dan dat de kwaliteit van de wijnen elk jaar toeneemt.'

Open Wijngaardendag

De prijsuitreiking vormde de opmaat voor de www.nationalewijnweek.nl Nationale Wijnweek. Die begint met een open dag van de Nederlandse wijngaarden op 29 en 30 september.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer