Kamp: Uitzendbureaus harder aangepakt

Inspectie SZW en de Belastingdienst pakken vanaf dit najaar als eerste de 100 uitzendbureaus aan die het meest over de schreef gaan. Minister Henk Kamp (SZW) meldt dat vandaag aan de Tweede Kamer.

'De misstanden in de uitzendbranche moeten over zijn. We doen al veel, maar er zijn meer inspanningen nodig. Ook door de sector zelf', aldus Kamp. ' Samen pakken we de bureaus aan die onderbetalen, geen sociale premies betalen, mensen uitbuiten en daardoor op een oneerlijke manier concurreren.'

Invallen

Inspectie SZW heeft sinds maart van dit jaar 232 inspecties bij uitzendbureaus verricht en 17 invallen gedaan. De afgelopen week is nog een inval gedaan bij 2 uitzendbureaus en een inlenend bedrijf in Den Haag en Leeuwarden. Het onderzoek naar deze bedrijven loopt nog.

Bij de inlener werd een persoon aangetroffen die werkte met een vervalst identiteitsdocument. Deze persoon is in vreemdelingenbewaring gesteld. Het uitzendbureau en de inlener worden hiervoor beboet. Daarnaast zijn er auto’s in beslag genomen vanwege hoge openstaande boetes van de Belastingdienst.

Geen vergunningplicht

De minister ziet op dit moment geen toegevoegde waarde in een vergunningplicht voor uitzendbureaus. De aangekondigde maatregelen moeten voldoende zijn om samen met de sector de misstanden aan te pakken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer