NVWA tikt QLL op vingers

De borging van kwaliteitscontrolesysteem voor diertransport en verzamelplekken door QLL werkt onvoldoende. Dat constateert de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De borging is wel beter dan in 2011, schrijft EL&I-staatssecretaris Henk Bleker de Tweede kamer.

QLL controleert de naleving van wet en regelgeving bij verzamelen en transporteren van dieren. Daarbij richt de private instantie zich op exporteurs en veehandelaren.

Volgens de NVWA schiet QLL tekort bij stalkeuring voor exportcertificering van varkens en onder andere ook bij controle van verzamelcentra. De dienst heeft aanwijzingen dat die structurele overtredingen begaan, terwijl de QLL-controleurs dat niet waarnemen.

Controles

Bleker is teleurgesteld en geeft QLL tot 15 september om te melden hoe ze verbetering denkt door te voeren. Die moeten voor 1 december functioneren. Lukt dat niet dan neemt de NVWA de controles over.

In de tussentijd controleert de NVWA extra en in december opnieuw. De kosten hiervoor zijn voor de transport en verzamelsector.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
Meer weer