Wapenvelds boerenprotest watergeul (video)

Melkveehouder Evert Luchtenbelt uit Wapenveld is vanochtend gedwongen mee te werken aan grondboringen in zijn land. Omdat hij daartegen protesteerde, kreeg hij van de politie een proces-verbaal, meldt Omroep Gelderland.

De boringen zijn nodig als voorbereiding op de aanleg van de www.veluwe.nl/ruimte_voor_de/hoogwatergeulhoogwatergeul Veessen-Wapenveld. Die wordt aangelegd om de IJssel bij hoogwater meer ruimte te geven.

Luchtenbelt vindt dat hij onvoldoende wordt gecompenseerd voor de aanleg daarvan en de dijk op zijn land. Zo willen de boeren in de buurt dat er zo snel mogelijk een ruilverkaveling komt, maar daar zouden de instanties niet aan willen meewerken.

Hoogwatergeul

Door de grondboringen tegen te houden, wilde de boer het signaal afgeven dat de hoogwatergeul het boeren in het gebied erg lastig maakt. De boringen zijn vanmorgen begonnen, geeft media.omroepgelderland.nl/items/audio/2012/09/WEB_marc_loeven_bij_weiger-boer_Wapenveld.mp3Omroep Gelderland aan.

<iframe src="http://www.omroepgelderland.nl/embed.php?file=http://content.omroep.nl/omroepgelderland/items/video/2012/09/NWS_1300_Boer_frustreert_grondboringen.mp4" width="420" height="296" frameborder="0"></iframe>

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
Meer weer