Drontens voorstel voor tijdelijke huisvesting

Gemeente Dronten wil de mogelijkheden verruimen voor de huisvesting van arbeidsmigranten. De gemeente stelt voor tijdelijke huisvesting op het erf van agrarische ondernemers mogelijk te maken.

Op 27 september neemt de gemeenteraad een besluit over de herziene beleidsnotitie voor de huisvesting van arbeidsmigranten.

In juni kreeg wethouder Hans Engelvaart in een commissievergadering kritiek op het nieuwe huisvestingsbeleid. Huisvesting zou alleen mogelijk zijn in grootschalige permanente groepshuisvesting, maar daar konden fruittelers niet mee uit de voeten.

Oogstperiode

Fruitteeltorganisatie NFO en LTO Noord pleitten toen voor tijdelijke huisvesting op het erf voor de oogstperiode. De gemeente wil dit nu wel toestaan op het erf, voor maximaal 3 maanden in units die aan bepaalde eisen moeten voldoen. Tenten, toercaravans of kampeerauto's zijn niet toegestaan.

Ook wordt voorgesteld dat seizoenmedewerkers onder voorwaarden toch in de Dronter kernen mogen wonen. Er dient minimaal 100 meter afstand te zitten tussen woningen waar arbeidsmigranten wonen. Afhankelijk van de grootte van de woning mogen er maximaal 4 tot 6 personen wonen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer