Maat%3A+%27Rutte%2C+kom+op+voor+Europa%27
©

Maat: 'Rutte, kom op voor Europa'

Minister-president Mark Rutte zou de besluiten die hij namens Nederland in Brussel maakt, in eigen land steviger moeten verdedigen. Dat zegt LTO Nederland-voorzitter Albert Jan Maat vandaag op Nu.nl.

‘Zeg niet: dat moest van Europa. Nee: je was er deelnemer aan’, aldus Maat. Hij doet zijn uitspraak in een www.nu.nl/nieuws/2890820/politiek-moet-echte-verhaal-vertellen-europa.htmlartikel over de campagne ‘Nederland leeft van Europa’ die LTO Nederland, VNO-NCW en MKB Nederland vandaag zijn gestart.

Samen oplossen

De LTO-voorzitter hekelt ook de suggestie dat de crisis zich alleen in Zuid-Europa afspeelt. ‘Het is overal, maar met elkaar kunnen we dit weer oplossen. Ik zou willen dat de politiek die houding weer aanneemt.’

Bernard Wientjes, voorzitter van VNO-NCW vult aan dat het station is gepasseerd dat Europa opgebroken kan worden. ‘Het oplossen van de crisis, de steun aan noodlijdende landen als Griekenland: het staat niet in verhouding met de schade die Nederland oploopt als Europa echt uit elkaar valt.’

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  5° / 0°
  30 %
 • Maandag
  5° / 0°
  60 %
 • Dinsdag
  8° / 1°
  85 %
Meer weer