'Plan Bleker voor NB-wet kan prullenbak in'

De plannen van staatssecretaris demissionair staatssecretaris Henk Bleker van Landbouw voor een nieuwe natuurbeschermingswet kunnen meteen in de prullenmand.

Dit zei GroenLinks-fractieleider Jolande Sap vandaag in reactie op het wetsvoorstel dat Bleker naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Ook D66 verwerpt het wetsontwerp.Tweede Kamerlid Stientje van Veldhoven wil het meteen controversieel laten verklaren.

Bescherming slechter

Bleker wil de regels voor bescherming van in het wild levende dieren en planten, natuurgebieden en bossen eenvoudiger en duidelijker maken. Hij noemt zijn voorstel 'evenwichtig'. Volgens D66 en GroenLinks wordt de bescherming van veel planten en dieren door het voorstel verslechterd. De 2 partijen werken samen met de PvdA aan een alternatief plan.

Aanpassingen minimaal

Bleker heeft zijn plannen na eerdere kritiek wel bijgesteld, maar volgens Van Veldhoven zijn de aanpassingen 'heel minimaal'' en voor een deel zelfs verslechteringen. Ze vindt het onvoorstelbaar' dat de CDA-bewindsman zijn 'PVV-wet'' nog naar de Kamer heeft gestuurd, terwijl het kabinet demissionair is en de verkiezingen voor de deur staan.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer