Varkenshouders beboet na VVL-overtreding

3 varkenshouders hebben boetes gekregen vanwege overtreding van de Verordening Varkensleveringen (VVL). Het Tuchtgerecht van Productschap Vee en Vlees (PVV) legde deze boetes op.

De eerste zaak betrof een vermeerderaar met een B-status die 2 maal varkens afvoerde naar een varkensbedrijf met een B-status. De boer verklaarde tijdens de zitting dat het bedrijf van bestemming is overgeschakeld naar vleesvarkens met een D-status.

Ondanks de waarschuwingen op het transportdocument en de brief vanuit het PVV heeft er wel transport plaatsgevonden. Het Tuchtgerecht legt een geldboete van € 500 op, waarvan een deel voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar.

Te veel geleverd

De tweede zaak betrof een vermeerderaar met een B-status die in een periode te veel vleesvarkenshouders heeft geleverd. De varkenshouder erkent dat door een faillissement van een grote vaste afnemer hij klem zat met zijn biggen.

Omdat aan betrokkene niet eerder een tuchtrechtelijke maatregel is opgelegd, kreeg hij een boete van € 500, waarvan een deel voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar.

Geen transportdocument

De derde zaak betreft eveneens een vermeerderaar met een B-status die in een periode te veel vleesvarkenshouders leverde. Daarnaast vond er een biggentransport plaats zonder dat daar een transportdocument voor was aangevraagd.

De boer is niet eerder bestraft, waardoor hij een boete van € 1000 krijgt, waarvan een deel voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar, meldt het www.pve.nl/pve?waxtrapp=nudvNsHsuOnbPTEcBlBKHG&context=gfMsHsuOnbPTEA Tuchtrecht.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
Meer weer