Boer zoekt via tv-programma opvolger

Een boer uit Noord-Nederland zoekt via SBS6-televisieprogramma 'De Boerderij' een opvolger. De kinderen van de melkveehouder hebben geen interesse. '10 kandidatenkoppels strijden vanaf eind oktober op de buis om zijn bedrijf', geeft Trudi van der Stelt aan.

De melkveehouder heeft zo'n 60 melkkoeien en jongvee. Zijn akkerland verhuurt de boer. Waar het bedrijf ligt, houdt de medewerkster van productiebureau Masmedia nog even voor zich.

'Binnenkort vertonen we een promo op SBS6 en weten kijkers en geïnteresseerden meer', licht Van der Stelt een tipje van de sluier op.

Kandidatenkoppels

De 10 geselecteerden kandidatenkoppels nemen eind september en in oktober tijdelijk hun intrek op de boerderij. 'Door het uitvoeren van opdrachten vallen stellen vervolgens af', legt Van der Stelt uit.

Die opdrachten zijn relevant voor de bedrijfsvoering van de boerderij. 'De boer is overal bij betrokken en wordt bijgestaan door een agrarisch expert.'

Maatschap

Het koppel dat uiteindelijk de strijd wint, krijgt de mogelijkheid om het bedrijf over te nemen. 'Dat gebeurt niet direct, maar in fases. De boer heeft de voorkeur voor een maatschap om zijn boerderij geleidelijk over te dragen aan zijn opvolger', benadrukt Van der Stelt.

Aanmelden kan via deboerderij@masmedia.tv of door te bellen met de redactie (035) 5288 868.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer