Slopen om brand Kilder te doven (video)

Gespecialiseerde slopers verwijderden vandaag in Kilder de stalen wanden en golfplaten van door brand verwoeste silo's van mengvoerbedrijf Horsting. Dat meldt de NOS.

De slopers proberen nu in samenwerking met de brandweer de laatste brandhaarden te doven door de smeulende resten te verwijderen.

Met een enorme hydraulische kraan worden duizenden kilo's staal neergehaald. De kans bestaat dat de silo's afgebroken worden, zegt de brandweer, maar daarover wordt later pas besloten door de verzekeraar.

Gevaarlijke klus

Het is een gevaarlijke klus, omdat door het vuur de stalen balken en platen in de silo zijn verwrongen. Het 12 meter hoge gebouw kan daardoor instorten. Naast de silo staan een woonhuis en een groot winkelpand.

De brand brak in de nacht van woensdag op donderdag uit in een schuur van een veevoeder- en doe-het-zelfzaak. Het vuur sloeg daarna over naar 16 silo's.

Graan en maïs

In de silo's ligt onder meer graan en maïs. Er zijn geen giftige stoffen vrijgekomen.

<object width="415" height="309"><param name="movie" value="http://s.nos.nl/swf/embed/nos_video_embed.swf?tcmid=tcm-5-1367911"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><param name="allowfullscreen" value="true"></param><embed src="http://s.nos.nl/swf/embed/nos_video_embed.swf?tcmid=tcm-5-1367911" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="415" height="309" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always"></embed></object>

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
Meer weer