Landbouw Kamerleden nemen afscheid

Tweede Kamerlid Ger Koopmans van het CDA keert niet terug in de Tweede Kamer. De Limburger was jarenlang de landbouwwoordvoerder van de partij.

Koopmans was er zelf nog niet aan toe om afscheid te nemen van de landelijke politiek. 'Ik vind het jammer dat ik niet door kan als Kamerlid. Ik voel me hier als een vis in het water.'

Eerder gaf hij al aan dat het Kamerlidschap zijn een voorrecht is, geen recht. Koopmans zegt zich in de toekomst ook voor de land en tuinbouw te willen inzetten.

Kandidatenlijst

Ook Kamerlid Henk Jan Ormel keert niet terug op de CDA-kandidatenlijst. Hij hield zich op veehouderijgebied bezig met diergezondheid.

De hoogstgeplaatste boer op de voorlopige lijst van het CDA is Jaco Geurts. Hij is landelijk secretaris van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders. Geurts staat op plaats 9.

VVD en ChristenUnie

Eerder gaf VVD-Tweede Kamerlid Janneke Snijder al aan niet terug te keren in de Tweede Kamer. Esmé Wiegman, landbouwwoordvoerder van de ChristenUnie, keert evenmin terug.

Henk van Gerven, landbouwwoordvoerder van de SP, staat op plaats 10 op de voorlopige kandidatenlijst van zijn partij. De kandidatenlijsten van de PvdA, PVV, Groenlinks en D66 zijn nog niet bekend.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer