Verhagen: Nederland en Israël samen sterker

'Nederlandse en Israëlische bedrijven vullen elkaar goed aan op het gebied van agrofood en voedselzekerheid', vindt EL&I-minister Maxime Verhagen. Hij zei dat vandaag tijdens een seminar over voedselzekerheid in Tel Aviv.

Door samen de wereld over te gaan kunnen volgens de bewindsman ondernemers uit beide landen nog beter profiteren van de kansen die een groeiende wereldbevolking biedt.

Tijdens het seminar sloten Nederlandse en Israëlische bedrijven en kennisinstellingen een overeenkomst met de stad Conakry in Guinea. Doel daarvan is een nauwe samenwerking op het gebied van voedselzekerheid.

Aardappels

Experts op het gebied van het verbouwen van aardappels spraken af de handen om samen de irrigatie van akkers te verbeteren.

De wereldbevolking groeit sneller dan de voedselproductie aankan. Bovendien willen mensen een meer gevarieerd dieet. 'Nederlandse onderzoekers en ondernemers hebben veel expertise op dit gebied', gaf Verhagen in Tel Aviv aan.

Inkomsten en banen

'Door de handen ineen te slaan met hun collega's uit Israël maken Nederlandse onderzoekers en ondernemers een nog betere kans op werk in het buitenland. Dat levert ook in Nederland inkomsten en banen op.'

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer