Linschoter boerderijen winnen prijs

De boerderijen Kopervik en Haugesund in Linschoten zijn verkozen tot mooiste Utrechtse boerderij van 2012. De titel werd vorige week uitgereikt.

De prijs is een initiatief van Boerderijen Stichting Utrecht in samenwerking met Landschap Erfgoed Utrecht. De jury boog zich over 20 aanmeldingen. Vanwege het thema, Jaar van de Historische Buitenplaats, ging de prijs naar een landgoedboerderij.

Kopervik en Haugesund horen bij landgoed Linschoten en zijn allebei nog volop in bedrijf. De 2 boerderijen voldoen volgens de jury aan alle criteria van cultuur- en architectuurhistorische aard vanwege de geslaagde poging om de traditie tijdloos te maken.

Boerderijbehoud

De beide boerderijen kunnen volgens de jury model staan voor toekomstig boerderijbehoud. Ook was de jury zeer goed te spreken over de aard van de bedrijfsvoering van beide melkveehouders. Maar ook door de zorg die aan het onderhoud wordt besteed om de gebouwen in goede staat te houden.

De andere inzendingen kwamen uit Achterberg, Achterveld, Amerongen, Breukelen, De Meern, Driebergen, Doorn, Lage Vuursche, Leusden, Linschoten, Maarsbergen, Overberg, Renswoude, Soest, Vinkeveen en Woudenberg. Meer informatie over deze inzenders is te vinden op www.boerderijvanhetjaar.nlde website.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer