Maatlatstal voor vleesvee en melkgeiten

Vanaf 2013 moeten er ook voor melkgeiten en vleesvee stallen komen die voldoen aan de Maatlat Duurzame Veehouderij (MDV). Stichting Milieukeur wil in december de eisen hiervoor publiceren.

Milieukeur gaat deze zomer met deze sectoren in gesprek over de criteria waaraan deze stallen moeten voldoen. Die criteria hebben betrekking op de zes bekende thema's ammoniak, dierenwelzijn, diergezondheid, energie, fijn stof en bedrijf & omgeving.

Voor beide sectoren speelt het probleem dat er geen alternatieve systemen zijn om de ammoniakemissie te beperken. Wageningen UR Livestock Research onderzoekt nu mogelijke perspectiefvolle maatregelen.

Ook gebruikt de vleesveehouderij, waar ook zoogkoeien onder vallen, relatief weinig energie, zodat op dit gebied weinig criteria worden opgenomen.

Populair

Veel veehouderijbedrijven kiezen voor de www.smk.nl/nl/s357/SMK/Programma-s/Maatlat-Duurzame-Veehouderij/c842-Maatlat-Duurzame-VeehouderijMaatlat Duurzame Veehouderij. Sinds de start in 2007 zijn al 1500 stallen volgens de richtlijnen van de MDV gebouwd. Ongeveer 1200 zijn er nog in aanbouw, meldt Milieukeur.

Veestallen die het certificaat Maatlat Duurzame Veehouderij behalen, kunnen meedoen met de overheidsregelingen MIA en Vamil. Voor melkvee is er tevens een koppeling met de Regeling groenprojecten.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer