Hoge dioxine- en pcb-waarden Duitse eieren

Een Duits pluimveebedrijf in Nordrhein-Westfalen is geblokkeerd na de vondst van verhoogde dioxine- en pcb-waardes in eieren. Dat meldt de persdienst van Kreis Borken.

Het gaat om een bedrijf met 2 stallen met daarin zo'n 8200 leghennen met vrije uitloop. Dagelijks worden er ongeveer 7000 eieren geproduceerd. Kippen en eieren mogen het bedrijf voorlopig niet verlaten.

De verhoogde dioxine- en pcb-waardes werden afgelopen vrijdag tijdens een controle vastgesteld. De vooral in Westfalen aan handelaren en supermarkten geleverde eieren zijn teruggehaald en worden vernietigd.

Monsters

Op het bedrijf zijn vrijdag bovendien monsters van de eieren en het voer genomen. Net als van de grond van het vrije uitloopgebied voor de hennen. De resultaten van alle monsters worden in de loop van volgende week verwacht.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  23° / 13°
  35 %
 • Zondag
  25° / 16°
  40 %
 • Maandag
  24° / 15°
  40 %
Meer weer