Verdachte boerderijbranden mag naar huis

De 39-jarige vrouw uit Emmen die er door justitie van wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij de boerderijbranden in Drenthe komt vandaag per direct op vrije voeten. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) in Assen.

De rechter-commissaris in Assen wees vanochtend het verzoek van justitie, om het voorarrest van de vrouw met 14 dagen te verlengen, af. Hiervoor waren onvoldoende bewijzen door justitie aangevoerd.

Het OM mocht en wilde in eerste instantie de vrouw nog 3 dagen vasthouden voor verhoren. 'Gezien haar persoonlijke en psychische omstandigheden lijkt dit niet zinvol', legt een woordvoerder uit.

Verdenking

De vrouw werd dinsdag opgepakt op verdenking van brandstichtingen waarbij monumentale boerderijen in vlammen opgingen. In maart verteerden de vlammen in Gieten en Rolde eeuwenoude boerderijen.

De aangehouden vrouw werd in 2006 door de rechtbank in Assen veroordeeld voor diverse brandstichtingen tot 4 jaar cel en tbs met dwangverpleging. Ook in haar eerdere woonplaats in Flevoland werd de vrouw voor soortgelijke overtredingen in 1996 bestraft.

ANP

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  23° / 13°
  35 %
 • Zondag
  25° / 16°
  40 %
 • Maandag
  24° / 15°
  40 %
Meer weer